Film

Skribent

Oskar Möller

1 juli 2023 | 10:00

"Dune: Messiah" planeras som grundstoryn till sista delen i Villeneuves filmtrilogi

Denis Villeneuve har valt  den andra boken i sci-fi serien skriven av Frank Herbert: "Dune: Messiah" som källa till den sista delen i sin filmtrilogi.
Den första delen av Denis Villeneuves filmatisering av Frank Herberts sci-fi saga blev en riktig succé på biograferna och utan tvekan väntar Warner Bros. med andan i halsen på hur "Dune: Part Two" kommer tas emot.
 
Men redan nu planerar man för den avslutande delen i den planerade trilogin - som riskerar att inte bli av om den andra delen inte blir den succé man hoppas på (efter att den släpps i början av november i år).
 
Enligt filmsajten Collider planerar den kanadensiske regissören att basera den tredje filmen i serien på Frank Herberts berättelse "Dune Messiah" som är uppföljaren till författarens inledande bok "Dune" som gavs ut 1965.
 
Kommer "Dune: Part Two" bli en hit på biograferna? Zendaya behöver nog inte bekymra sig så värst.
 
En trogen adaption av händelserna som utspelades alltså, vilket säkert gläder Herberts fans, till vilka Villeneuve själv räknar sig. Att filmatisera "Dune" på ett framgångsrikt sätt har varit en allt annat än rak resa - och regissören har lyckats på ett momumentalt sätt att tillfredsställa såväl inbitna sci-fi fans, vardagstittare och studiobossar.
 
Kommer ni se "Dune: Part Two" på bio?
| 1 juli 2023 10:00 |