BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2021 | 11:30

Succé för "Dune": ny etta på biotoppen

Så många såg Denis Villeneuves episka sci-fi under helgen.
Vi ser nu förhoppningsvis slutet på denna pandemi som drabbade världen våren 2020. Hollywood står redo att släppa många av de storfilmer som har fått vänta, och "Dune" fick äran att kicka igång biohösten - vilket den gjorde med bravur.

Denis Villeneuves ambitiösa sci-fi-rulle släpptes förra veckan i ett 20-tal länder, främst runt om i Europa. Här i Sverige har nu nästan 59.000 personer sett "Dune" på bio sedan premiären i onsdags. I biljettintäkter är det den största öppningen under 2020 och 2021, hälsar SF Studios i ett mail till MovieZine.

Box Office Mojo tillägger att filmen har spelat in 35.8 miljoner dollar hittills världen över. Premiären i USA, England, Kina och Japan dröjer dock till oktober, och då lär det bli betydligt mer cash i kassan.
 
MovieZine-läsarnas betyg på "Dune" snittar på höga 4,1 av 5.
 
 
Tvåa på svenska biotoppen är det animerade valpäventyret "Paw Patrol: Filmen", följd av Marvels actionpackade "Shang-Chi and the Legend of the Rings" på plats 3. Dokumentären "Lena" om Lena Nyman är en annan nykomling på listan, den hittas på 11:e plats.

Nästa stora biopremiär är Bondfilmen "No Time to Die" som går upp i Sverige torsdagen 30 september.
| 20 september 2021 11:30 |