Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

8 juli 2024 | 14:00

Kevin Feiges enda krav för "Deadpool & Wolverine" - den gula dräkten

Hugh Jackmans närvaro i tredje "Deadpool"-filmen kan kännas uppenbar nu men det var långt ifrån någon självklarhet.
Premiären av "Deadpool & Wolverine", den tredje filmen i "Deadpool"-serien, väntar bakom hörnet och därmed har förstås även PR-tåget rullat igång. Första stoppet var Shanghai, Kina, där vi fick veta mer om vad som krävdes för att Hugh Jackman skulle få återvända som Wolverine - sju år efter pensionen i "Logan".
 
Mannen bakom Deadpools mask, Ryan Reynolds, drog sig till minnes när den destruktiva duons möte på vita duken först dök upp:
- Jag träffade Kevin Feige för sex år sedan för att diskutera det här, och det första jag sa till honom var: "Jag vill bara göra Wolverine och Deadpool tillsammans. Jag vill bara ha de här två tillsammans på vita duken." Då sa Kevin: "Glöm det. Det kommer aldrig att hända."
 
Reynolds accepterade läget, och tillsammans med regissören Shawn Levy fortsatte han pitcha idéer till ingen nytta. Ingenting verkade fungera.
 
Men så plötsligt under ännu en pitch, när Reynolds och Levy var på väg att ge upp (åtminstone tillfälligt), ringde Hugh Jackman upp Ryan och sa att om det inte var för sent ville han komma tillbaka och göra filmen. Så de gjorde ett försök till och frågade Feige, som gav med sig. Men med ett specifikt krav:
- Ja, om han klär sig i det gula. Kan han äntligen klä sig gult?
 
Av tretton X-filmer har Jackman dykt upp som Wolverine i hela nio stycken, utan att bära sin ikoniska gula och blåa dräkt en enda gång. Så jag misstänker att det här är ett krav som ganska många, och framför allt fansen, är väldigt nöjda med.
 
"Deadpool & Wolverine" går upp på svenska biografer om lite drygt två veckor, den 24 juli.
 
 

Läs också: Emma Corrins skurk i "Deadpool & Wolverine" inspirerades av Tarantino

 
| 8 juli 2024 14:00 |