Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2024 | 09:15

Emma Corrins skurk i "Deadpool & Wolverine" inspirerades av Tarantino

En ikonisk karaktär i "Inglourious Basterds" lade grunden för onda Cassandra Nova.
"The Crown"-skådisen Emma Corrin syns snart i sin största film hittills. Den ickebinära skådespelaren dyker upp som skurk i Marvels "Deadpool & Wolverine" inom kort. För Entertainment Weekly berättar Corrin att hen hoppades få träna sig till en superkropp inför rollen, men att studion sa nej:
 
- Jag bad om en personlig tränare, men de sa att det inte behövdes. Jag var så redo för en stor kroppslig förvandling men de sa typ, "det är inte nödvändigt". Jag försökte, säger Corrin.
 
Skurken i filmen är Cassandra Nova: i serietidningarna är hon professor Charles Xaviers onda tvilling. Det återstår dock att se hur hon platsar i MCU.
 
That's a bingo! Hans Landa är lika charmig som Cassandra Nova.
 
Corrin berättar vidare hur Hans Landa (Christoph Waltz rollfigur i Tarantinos "Inglourious Basterds") var inspirationen när Ryan Reynolds och regissören Shawn Levy skapade filmens Cassandra:
 
- Han är så avväpnande vänlig och trevlig, och det är riktigt obehagligt. Det blir ännu mer skrämmande för han behöver inte ens göra något. De pitchade idén för mig: "Det här är inte en skurk så som du väntar dig att en skurk ska vara. Man ska bli charmad av henne, och just när du tror att ni ska bli bästa vänner - så är du död".
 
"Deadpool & Wolverine" landar på svenska biodukar 24 juli.
| 5 juli 2024 09:15 |