Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 april 2022 | 10:00

De två första "Max Payne"-spelen får remake

Den rökiga actionhjälten från Finland återvänder i två remakes till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
Den finska studion Remedy Entertainment har gått ut med att de ska göra remakes av sina två första spel, "Max Payne" (2001) och "Max Payne 2: The Fall of Max" (2003) till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
 
Originalen släpptes för cirka tjugo år sedan till Playstation 2, Xbox och PC. Spelen följer den tidigare polisen Max Payne, som letar efter den som mördade hans fru och barn. Spelen andas väldigt mycket noir-film och använder sig av så kallad "bullet time" under striderna, som låter dig sakta ner tiden och kasta dig likt Neo i "The Matrix".
 
Remake-versionerna görs tillsammans med Rockstar Games i samma grafikmotor som den fantastiska övernaturliga thrillern från 2019, "Control". Remedy menar att det kommer bli högbudgetproduktioner, men att utvecklingen är i konceptstadiet.
 
 
Efter "Max Payne"-spelen gjorde Remedy Entertainment skräckspelet "Alan Wake", som nyligen fick en nyutgåva med bättre grafik och har en uppföljare på gång. Förutom det arbetar de på en uppföljare till "Control", så de har helt klart fullt upp framöver.
 
2008 filmatiserades "Max Payne" med Mark Wahlberg och Mila Kunis i huvudrollerna. Regissör var John Moore, som gjort "A Good Day to Die Hard" och "Behind Enemy Lines". Filmen fick ett väldigt ljummet mottagande och plockade hem betyget 1 av 5 av oss på MovieZine när det begav sig.
 
Vad tycker du om "Max Payne"-spelen?
| 7 april 2022 10:00 |