Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 december 2021 | 15:47

Skräcken fortsätter i spelet "Alan Wake II"

En något risigare huvudperson än tidigare visar upp sig i en otäck trailer för skräckspelet "Alan Wake II".
11 år efter att det finskutvecklade skräckspelet "Alan Wake" släpptes till Xbox 360, är det nu officiellt att det kommer en uppföljare. 
 
På årets upplaga av The Game Awards, spelvärldens motsvarighet till Oscarsgalan, fick vi en första trailer till "Alan Wake II" som kommer till Playstation 5 och Xbox Series S/X. 
 
 
"Alan Wake" av Remedy Entertainment handlade om en skräckförfattare med samma namn, som försöker rädda sin fru från en "Twin Peaks"-doftande bergsby där otäcka personer och läskiga skuggfigurer härjar. Alan kunde avvärja skuggvarelserna med hjälp av en ficklampa, för att sedan skjuta dem. 
 
I uppföljaren verkar det som att Alan Wake är kvar i det dimmiga Bright Falls, där han återigen måste överleva mot de ohyggliga skuggvarelserna. Det första spelet fick nyligen en nyversion kallad "Alan Wake Remastered" till PC, Playstation och Xbox. 
 
I trailern står det att "Alan Wake II" släpps under 2023, så vi får helt enkelt vänta en stund. Det som gör mig exalterad är att det verkar exklusivt till Playstation 5 och Xbox Series X/S, så alltså inte de äldre konsolerna – vilket innebär snyggare grafik. 
 
Vad tycker du om "Alan Wake"? Ser du fram emot uppföljaren? 
| 10 december 2021 15:47 |