Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 september 2021 | 16:00

Spelklassikern "Alan Wake" släpps på nytt i höst

Återvänd till det mystiska Bright Falls i en ny version av det klassiska skräckspelet "Alan Wake".
För över 10 år sedan släpptes skräckspelet "Alan Wake" av finska Remedy Entertainment ("Max Payne"-spelen och "Control"), som handlar om författaren med samma namn som försöker hitta sin försvunna fru samtidigt som händelser från hans senaste bok väcks till liv. 
 
Det har förekommit en hel del rykten om att spelet som först kom till Xbox 360 ska få en ny chans på nya konsoler, men nu avslöjar studion själva att "Alan Wake Remastered" släpps under hösten. 
 
- "Alan Wake" kom ut för över 11 år sedan och under den här tiden har ni berättat om och om igen hur mycket ni älskar spelet, historien, karaktärerna och mytologin. Det betyder mycket för oss. Vi älskar det här spelet också. Jag älskar det här spelet. Remastern kommer på grund av ert stöd för "Alan Wake" genom åren, skriver spelets creative director Sam Lake. 
 
 
Förutom snyggare grafik innehåller den nya versionen DLC-episoderna "The Signal" och "The Writer", samt ett kommentarspår av Sam Lake. 
 
"Alan Wake Remastered" kommer någon gång under hösten till PC, Playstation och Xbox. Det finns även rykten om att en uppföljare snart ska avslöjas, vilket helt klart låter som en rimlighet med tanke på den här nyheten. 
 
Har du spelat "Alan Wake"? 
| 7 september 2021 16:00 |