Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 mars 2022 | 15:00

De 6 största spelen som släpps i mars 2022

Realistiska rallybilar, japanska spöken och rosa gullpluttar är vad som väntar i spelväg i mars.
Förra månaden släpptes de två gigantiska spelen "Horizon Forbidden West" och "Elden Ring" med öppna världar och mängdar av speltimmar, men mars ser inte ut att spara på krutet heller. Här ser vi bland annat actionskräckisen "Ghostwire: Tokyo" och det gulliga plattformsspelet "Kirby and the Forgotten Land".
 
Här är de sex hetaste spelsläppen under mars 2022.
 

"Gran Turismo 7"

 
 
Fem år efter det senaste spelet i serien är det äntligen dags att bränna gummi igen i "Gran Turismo 7". Oavsett om du gillar att tävla eller böra kör för nöjes skull, verkar det här erbjuda timmar av läckert bilnöje.
 
Precis som tidigare handlar det här om ett simulatorspel, där realism och vackert renderade bilar från verkligheten är det som gäller. I läget GT Simulation Mode kan du köpa, trimma och köra dig igenom en kampanj, där över 420 bilar verkliga bilar går att få tag på.
 
Det som lockar mig allra mest är helt klart den väldigt snygga grafiken och de funktioner som DualSense-kontrollen till Playstation 5 lockar med. På 90 både nya och gamla banor kan du känna regnet smattra på vindrutan, de olika underlagen och varje krock. 
 
Datum: 4 mars
Plattform: Playstation 4 och Playstation 5
 

"Grand Theft Auto V"

 
 
I vår släpps "Grand Theft Auto V" för fjärde gången, som om inte 150 miljoner sålda exemplar räcker. Den här gången är det snyggare versioner till Playstation 5 och Xbox Series X/S som gäller.
 
- Den nya generationens version av GTA V kommer att innehålla en rad tekniska förbättringar, visuella uppgraderingar och bättre prestanda för att dra full nytta av den senaste hårdvaran, vilket gör spelet vackrare och bättre än någonsin, har Rockstar sagt tidigare
 
Personligen uppskattade jag berättelsen om de tre kriminella snubbarna Michael, Trevor och Franklin och alla de bombastiska upptåg de har för sig under äventyrets gång. Dock är det inte kampanjen som har dragit in den störst delen av kakan, utan snarare "Grand Theft Auto Online"
 
Datum: 15 mars
Plattform: Playstation 4 och Xbox Series S/X
 

"Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin"

 
 
Det här spelet med det galet långa och krångliga namnet är en spinoff på den populära "Final Fantasy"-serien, i ett samarbete mellan Square Enix-veteranen Tetsuya Nomura och spelstudion Team Ninja ("Nioh", "Ninja Gaiden" och "Dead or Alive").
 
I vad som verkar vara något av en både töntig och häftig hyllning till seriens historia (som fyller 35 i år) ser vi "The Warriors of Light" slåss mot klassiska fiender och bossar, i jakt på skurken Chaos. Spelet sägs vara en alternativ tolkning av det allra första spelet från 1987.
 
I vad som känns som "Dark Souls" möter "Final Fantasy" är det actionpackade och utmanande strider i realtid som gäller, där du kan byta mellan olika klasser och vapen för att anpassa din karaktär. 
 
Datum: 18 mars
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S/X och PC
 

"Ghostwire: Tokyo"

 
 
Från skaparna av "The Evil Within"-spelen kommer snart det både unikta och spännande skräckspelet "Ghostwire: Tokyo" till Playstation 5 och PC, som utlovar en både bekant och annorlunda upplevelse.
 
Spelet handlar om den unga mannen Akito, som märker att mer eller mindre alla invånare i Tokyo har försvunnit och att ondskefulla andar har invaderat staden. Dessutom har hans syster kidnappats av en grupp som bär masker, som verkar ligga bakom den mystiska händelsen. När han träffar spöket av en föredetta spökjägare får han övernaturliga krafter.
 
Efter att ha fått se den första halvtimmen av spelet är jag både nyfiken och orolig, då det verkar vara unikt - men samtidigt fyllt av onödiga sidouppdrag och ett till synes halvdant stridssystem. Vi håller tummarna att det levererar! 
 
Datum: 25 mars
Plattform: Playstation 5 och PC
 
 

"Kirby and the Forgotten Land"

 
 
Den rosa bollen är tillbaka i "Kirby and the Forgotten Land" - som minst sagt verkar vara ett mysigt plattformsspel med både unika och galna funktioner.
 
I vad som verkar vara ett postapokalyptisk samhälle ger sig Kirby iväg på ett äventyr för att rädda sina vänner från ett gäng ondskefulla vilddjur. Precis som vanligt kan han suga upp fiender för att låna deras förmågor, men den här gången kan han även mumsa i sig större föremål som bilar, läskautomater och mycket annat med galet resultat.
 
Spelet är det sjuttonde i serien och det första i 3D, som släpps i samband med att "Kirby"-serien fyller 30 år.
 
Datum: 25 mars
Plattform: Nintendo Switch
 

"Tiny Tina's Wonderlands" 

 
 
"Tiny Tina's Wonderlands" är en fortsättning på DLC-tillägget "Borderlands 2: Tiny Tina's Assault on Dragon Keep", där vi ser den galna karaktären från titeln dra ihop ett våldsamt bordsrollspel för upp till fyra spelare.
 
I förstapersonsrollspelet skapar du din egen karaktär utifrån sex olika klasser, som du kan uppgradera med nya förmågor och vapen under äventyrets gång. Här vankas ett galet äventyr fullt med svärdsvingande skelett, arga drakar och våldsamma troll. 
 
Skådespelerskan Ashly Burch (Aloy i "Horizon"-spelen och en roll i tv-serien "Mythic Quest) återvänder i rollen som Tina tillsammans med Andy Samberg, Will Arnett och Wanda Sykes som lånar ut sina röster till andra karaktärer.
 
Datum: 25 mars
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S/X och PC
 
Vilka spel ska du spela i mars?
| 1 mars 2022 15:00 |