Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 september 2023 | 14:00

De hyrde en komedi och stämde Universal på 50 miljoner - vad hände sen?

En domstol i USA har nu avfärdat stämningsansökan från de två filmnördarna som inte fick se Ana de Armas.
Minns ni fallet med killarna som försökte stämma Universal på 50 mille?
 
Två snubbar i USA hade hyrt romantiska komedin "Yesterday" i hopp om att få se Ana de Armas, som skymtade i trailern. Men skådespelerskan hade blivit bortklippt och de blev besvikna. Så besvikna att de krävde minst 5 miljoner dollar i skadestånd. MovieZine skrev om detta i början av 2022.
 
Urlöjigt, kan man tycka. Och domstolen höll med. För nu har en domare avfärdat deras stämningsansökan, skriver Hollywood Reporter.
 
Varning till allmänheten: Ana de Armas medverkar INTE i "Yesterday".
 
Conor Woulfe och Peter Michael Rosza hävdade att Universal Pictures gjorde falsk marknadsföring. Wolfe hyrde sedan filmen igen (!) år 2023 på Google Play, då Ana de Armas stod med i rollistan, och hoppades att kanske få se en oklippt version av "Yesterday". Ack, besvikelsen slog till igen.
 
Men de får skylla sig själva, anser domare Stephen Wilson som tar filmstudions sida. Det är "otänkbart" att målsäganden skulle tro att Ana de Armas skulle medverka i filmen, speciellt när den hyrdes för andra gången.
 
Universal har ännu inte kommenterat det hela. Fallet må vara över, men har väckt en viss debatt kring hur man får marknadsföra sina filmer utan att vilseleda kunden. Är det okej exempelvis att använda sig av filmscener som blivit bortklippta, som med Ana de Armas rollfigur? Fortsättning följer...
| 1 september 2023 14:00 |