Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 januari 2022 | 09:05

Universal stäms på 50 miljoner kronor - för att trailern ljög

Ana de Armas verkar ha helt galna fans.
 
Två amerikaner har stämt filmbolaget Universal över filmen ”Yesterday” från 2019 Anledningen? De hyrde den i hopp om att få se sin favoritskådis Ana de Armas (känd från "Knives Out" och "No Time to Die"), som figurerade i trailern. När hon visade sig vara bortklippt från filmen blev besvikelsen total, skriver The Wrap.

Nu beskyller de filmbolaget för "falsk och vilseledande marknadsföring" och hoppas få ut 5 miljoner dollar i skadestånd. Dels som ersättning för filmhyran på 3.99 dollar, dels för sitt lidande.
 
I stämningsansökan kan man bland annat läsa att "filmbolaget försökte dra nytta av Ana de Armas stjärnstatus eftersom både Himesh Patel och Lily James var relativt okända".
 
 
Danny Boyles ”Yesterday” är den romantiska komedin där Himesh Patel spelar den ende personen i världen som minns The Beatles, när hela världen kollektivt har glömt popbandet. Eftersom han är musiker försöker han återskapa deras hits som sina egna.

Ana de Armas spelade Roxanne, som kommer emellan huvudpersonen och hans tjej (Lily James). En hyfsat stor roll som klipptes bort för en mer fokuserad film, förklarade manusförfattaren Richard Curtis i en intervju 2019:

- Det var traumatiskt att klippa bort henne, för hon var fantastisk i den. Verkligen strålande. Men det blev problemet... För publiken gillade Ellie och Jack, och Ana de Armas komplicerade saken. Publiken gillade inte att han ens tittade åt något annat håll. Ibland får man klippa bort sina favoritscener för helhetens skull.
 
En av de bortklippta scenerna med skådespelerskan kan ses här:
 
 
Har ni andra exempel på där filmtrailern ljög? Kommentera gärna.
| 22 januari 2022 09:05 |