Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 januari 2018 | 00:30

DC har beställt en "Superman"-prequelserie om Lois Lane och Lex Luthor

Prequelserien "Metropolis" hos DC får däremot inte förväxlas med prequelserien "Krypton", om Stålmannens farfar, hos Syfy.
DC är under 2019 på gång med en ny streamingtjänst - och det är till denna som de nu har beställt en första säsong av den nya prequelserien "Metropolis", enligt uppgifter till Variety.
 
Den första säsongen kommer att bestå av totalt 13 avsnitt. Från början var det tänkt att FOX skulle producera serien som en systerserie till deras "Batman"-prequelserie; "Gotham". Men nu landade serien alltså i DC:s egna app.
 
"Metropolis" är tänkt att utspela sig i den kända staden från serietidningarna, innan "Superman" gav sig till känna. Serien kommer istället att följa Lois Lane och Lex Luthor som tillsammans ska utreda och avslöja stadens många mörka och bisarra hemligheter. "The X-Files" och "Fringe" ska ha nämnts som liknande serier, i vilka tillsynes oförklarliga och mystiska fall ändå lyckas nystas upp.
 
 
Det framgår däremot inte om Clark Kent kommer att dyka upp i "Metropolis" på samma sätt som unge Bruce Wayne är en del av "Gotham" hos FOX. Men jag kan inte tänka mig att DC inte tar chansen att kasta in Kent lite då och då i handlingen som en blinkning till fansen.
 
Redan den 22 mars i år kommer vi kunna ta del av en annan prequelserie i "Superman"-universumet, nämligen "Krypton" hos Syfy. Den serien kommer dock att handla om Supermans farfar, Seg-El, på planeten "Krypton".
 
Är du sugen på att lära känna Lois Lane och Lex Luthor lite bättre - utan att behöva störas av en flygande och brottsbekämpande Superman? Kommentera gärna nedan!
| 31 januari 2018 00:30 |