Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 december 2017 | 20:00

Premiärdatum, nya bilder och detaljer kring "Krypton" har avslöjats

Premiärdatumet för Syfys efterlängtade "Krypton", prequelserien om Supermans farfar, är nu bekräftat till den 21 mars nästa år.
Syfy avslöjade under natten premiärdatumet och en hel del intressanta detaljer för deras nya tv-serie, "Krypton" - vilket är prequelserien där vi kommer att få följa Supermans farfar, Seg-El. Vi fick samtidigt ta del av två nya officiella bilder från produktionen.
 
 
Syfy avslöjade bland annat hur det kommer sig att det blir just Seg-Els uppdrag att rädda "Krypton", och sin familjs heder:
 
- Han kommer att få ett besök från ingen mindre än den Jorden-baserade tidsresaren Adam Strange (Shaun Sipos), som kommer att varna honom att "han har knappt om tid att rädda sin älskade värld från kaos."
 
Vilket innebär att Huset El i flera generationer innan Supermans ankomst, har haft en särskild anknytning till Jorden. Det återstår att se vilka fler frågor prequelserien kan komma att besvara om Supermans härkomst, under den första säsongen av "Krypton".
 
 
Syfy avslutar med att ställa några frågor de vet att många av oss fans redan undrar över om "Krypton", som de såklart redan vet svaren på:
 
- Kommer den här nya serien att höra ihop med DCEU? Kommer Adam Strange stoppa Superman från att åka till jorden överhuvudtaget? Kommer vi att får se en ung Jor-El vid något tillfälle? Allt detta kommer att avslöjas, i sinom tid.
 
Med tanke på tidsreseaspekten, och anknytningen till jorden genom den, känns det väl ändå som om "Krypton" kan visa sig vara en del av DCEU? En liten Jor-El känns såklart också given att dyka upp förr eller senare...
 
Men Kryptons undergång borde ändå vara bortom all räddning, Seg-Els försök att stoppa den till trots. För när det väl är dags att runda av serien, efter några säsonger, kan man väl inte komma på ett bättre slut än att få spränga en hel planet och ta kol på alla förutom Superman?
 
 
"Krypton" får premiär den 21 mars på den amerikanska kanalen Syfy, det är ännu oklart (men troligt) om någon svensk distributör kommer att göra serien tillgänglig samtidigt här i Sverige.
 
Är du sugen på att resa tillbaka i tiden till planeten "Krypton"? Kommentera gärna nedan!
| 29 december 2017 20:00 |