Skribent

Anna Thunman Sköld

27 februari 2014 | 12:01

David O. Russell hoppar av sin TV-såpa

Den flerfaldigt Oscarsnominerade regissören väljer att lämna ABC-serien han varit med att skapa.

"American Hustle"-regissören David O. Russells debut i TV-världen får vänta. Hans och medskaparen Susannah Grants TV-projekt, som gick direkt till 13-delad serie hos ABC - och som MovieZine skrev om i januari -  kommer dock fortsätta som planerat.

Russell har inte givit någon offentlig orsak till avhoppet, men under en frågestund vid Loyola Marymount-universitetet i helgen, indikerade han att han inte skulle bli kvar länge till.

- Jag är inte riktigt på väg mot TV än, sade han till THR, som var närvarande under frågestunden.

- Jag vet inte om det skulle funka. Matt Weiner, skaparen till "Mad Men" gav mig precis en intensivkurs i TV-skapande: "Du vet, om du verkligen ska göra en TV-serie som ändå har filmkänsla, då måste du ge det allt du har." Matt Weiner gav sitt liv för "Mad Men". Vince Gilligan gav sitt liv för "Breaking Bad". Och det är så det måste vara. Annars kommer det inte bli det konstverk du föreställt dig. Jag levde i illusionen att jag skulle klara av att göra bägge [både film och TV]. Men så vaknade jag och ba: "Skulle jag sluta göra film? Är du galen?" Jag står på topp för närvarande, jag tänker inte lägga av nu.   

ABC-serien, som fått namnet "The Club", beskrivs som en kvalitetssåpa i "Downton Abbey"-anda där handlingen är förlagd till en privat country club och inkluderar både gästerna och personalen. Rollerna håller på att tillsättas och "Machete Kills"-skådisen Callie Hernandez är den första som blivit klar. Hon ska spela Ana, en av de anställda, som i hemlighet stjäl och pantsätter föremål från klubben.

| 27 februari 2014 12:01 |