Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

21 november 2013 | 12:01

David Morrissey: "Jag gillar tittarnas avsky"

"The Walking Deads" psykopatiske Governor har fått folk att älska att hata David Morrissey.

David Morrissey besökte Conan O'Brien härom kvällen och berättade då om folks hat, att han inte nånsin vill bli zombie - och hur "The Walking Dead" förstört "Mad Men" för honom. Obs! Texten kan upplevas som *spoilrig* om man inte är ikapp med seriens visningar i USA.

Morrissey om tittarnas hat:

- Folk kommer fram till mig hela tiden och säger "Jag hoppas du dör snart", vilket jag tar som en komplimang. Jag var på posten en gång och en kvinna stod framför mig i kön. Hon vände sig om och fick syn på mig, och blev uppenbart chockad. Sen sade hon: "Åh herregud, vad jag hatar dig" - och sprang därifrån. Det är en fantastisk reaktion!

Morrissey om hur "The Walking Dead"-inspelningarna påverkat hans eget TV-tittande (de spelar in i Atlanta där luftfuktigheten är hög, insekterna många och där hela premissen med en zombieapokalyps går ut på att det är långt mellan duscharna och klädombytena):

- Serien har förstört "Mad Men" för mig. Jag brukade älska att titta på "Mad Men" men nu tittar jag på det och bara: "Där står ni i er luftkonditionerade studio, i era fina kostymer med era drinkar" och då tänker jag att "hur kan ni med att ta ut er lön i slutet av veckan? Kom till vår inspelning en vecka så får ni se".

Morrissey om hur han uppskattar att vem som helst kan dö i serien:

- Jag gillar verkligen att det är en serie som dödar sina huvudpersoner. Det är inte som "Star Trek" där det är fyra personer som strålas ned och en snubbe som du inte känner igen och du vet att det är just den killen som inte kommer klara sig tillbaka till Enterprise.  Ingen går säker i vår serie och det är så vi vill ha det.

Via Zap2it.com.

| 21 november 2013 12:01 |