Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 september 2017 | 08:30

David Lynch: Det kan bli en fortsättning av "Twin Peaks: The Return"

I ett uttalande från Lynch står det nu klart att en fjärde säsong av "Twin Peaks" inte är en omöjlighet, men det skulle fortfarande bli många års väntan.
Säsongsfinalen av "Twin Peak: The Return" lämnade oss i sann David Lynch-anda med fler frågor än svar. Den första frågan de allra flesta fansen lär ha ställt sig, när eftertexterna började rulla, var huruvida det blir en fjärde säsong av "Twin Peaks" eller inte? Nu säger David Lynch själv att det inte är en omöjlighet, enligt ett skypesamtal som Screenrant har snappat upp.
 
Lynch ska ha deltagit via Skype-länk vid en uppvisning av hans foton på ett kulturcenter i Belgrad, Serbien. När publiken fick chansen att ställa frågor direkt till Lynch passade en av dem på att ställa frågan alla Peaks-fansen väntat på: Blir det mer "Twin Peaks" ellet inte?
 
Enligt Lynch finns det fortfarande en möjlighet för en fortsättning, han har däremot inte pratat med Showtime om det och vet inte om en fjärde säsong ens skulle få grönt ljus - men om så var fallet varnade han för att väntan skulle bli lång.
 
"Det tog mig fyra och ett halvt år att skriva och filma den tredje säsongen," påminde Lynch publiken.
 
Ett annat "Twin Peaks"-fan försökte istället att få Lynch att berätta om vad som egentligen har hänt med Audrey - en av de många frågorna vi lämnades med efter den tredje säsongen.
 
"Det enda som spelar någon roll är vad du tror hände. Många saker i livet bara händer och sedan behöver vi dra våra egna slutsatser. Du kan, till exempel, läsa en bok som väcker en rad frågor, vilket gör att du vill prata med bokens författare - men han dog för hundratals år sedan. Det är därför allt är upp till dig," svarade Lynch på ett typiskt Lynch-sätt.
 
När det kommer till specifika frågor kring karaktärer eller händelser i "Twin Peaks" lär vi aldrig få några direkta svar av David Lynch. Ovan Audrey-svar går att applicera på vilken fråga du än kan tänkas ha. Vilket år är det? - Vilket år tror du att det är? Ja, ni förstår. Att han inte var mer vag kring en eventuell fortsättning av serien får däremot ses som en vinst - och en möjlighet för hoppet att leva vidare.
 
Kyle MacLachlan uttalande sig nyligen om att han mer än gärna kan tänkas sig att spela Dale Cooper i resten av sitt liv. Samtidigt försäkrade han att, baserat på vad han vet, finns det inga planer alls på en fortsättning - i nuläget. 
 
Det återstår att se om Showtime hör av sig till David Lynch och Mark Frost för en eventuell fortsättning. Om serien väl får grönt ljus för en fjärde säsong, ligger den många år fram i tiden - men förhoppningsvis avsevärt färre än mellan den andra och tredje säsongen.
 

Läs också: Vår spoilerfria recension av "Twin Peaks: The Return"

| 16 september 2017 08:30 |