Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 september 2017 | 15:00

Det finns inga planer på en fortsättning av "Twin Peaks: The Return"

I alla fall inte i nuläget.
Kyle MacLachlan har efter "Twin Peaks"-finalen ställt upp på ett antal intervjuer, en av dem med Deadline. Inte helt oväntat har samma fråga ställts i samtliga intervjuer: Kommer det en fortsättning?
 
Det är troligtvis samma fråga vi alla har undrat efter att ha sett finalen, med tanke på hur Lynch och Frost valde att avsluta det sista avsnittet.
 
- Jag vet med säkerhet, att det inte finns några diskussioner om att göra en fortsättning av "Twin Peaks", försäkrar MacLachlan i intervjun med Deadline. Medan han i en annan säger att han mer än gärna skulle fortsätta spela Agent Cooper i resten av sitt liv - men att det inte finns några sådana planer i nuläget.
 

Succé eller inte?

 
Det är från Showtimes sida fortfarande oklart huruvida "Twin Peaks: The Return" har blivit en framgång för kanalen eller inte. Rent tittarmässigt när det kommit till live-sändningen så vet vi redan att serien inte lockat någon större publik. Inför premiären slogs däremot  rekord i hur många som började prenumerera på Showtimes On-Demand-app, där flest också valt att följa serien under veckorna. Beroende på hur många som väljer att stanna kvar och betala för sin prenumeration nu när "Twin Peaks" är över, kommer det gå att se en om det blev en lyckad affär eller inte.
 
Med det sagt, om David Lynch och Mark Frost hörde av sig till Showtime och sade att de har en idé för en fortsättning - så lär inte Showtime tacka nej, för att undvika att duon tar "Twin Peaks"-fortsättningen till en konkurrerande distributör.
 
*** Spoilervarning om du läser vidare och inte är i fas med avsnitten ännu. ***
 
 

"What year is this?"

 
Lynch har själv flera gånger uttalat sig om sitt hat och förakt för den andra säsongen av "Twin Peaks", där han endast regisserade inledningen och finalen - men i övrigt hade väldigt lite (om ens något) att göra med resten av säsongen. Lynch ville aldrig att mördaren skulle avslöjas, vilket avslöjades ändå i mitten av den andra säsongen. 
 
När han väl kom tillbaka för att regissera avslutningen av säsong två så lämnades tittarna med flera stora cliffhangers - varav många det dröjde över 25 år innan de fick en förklaring. Lynchs "Twin Peaks: The Return" lyckades nu på sätt och vis få oss att undra över huruvida Laura Palmer (Carrie Page) faktiskt är död - eller inte. Vilket jag kan tänka mig att han är ganska nöjd över.
 
Kommer "What year is this?" gå till historien som en av de mest frustrerande, men samtidigt bästa, cliffhanger-sluten någonsin? Jag tror nästan det, men samtidigt vet jag inte om det hade gått att förvänta sig något annat av Lynch.
 

Läs också: De 10 bästa nya karaktärerna i årets "Twin Peaks". Håller du med?

 
| 5 september 2017 15:00 |