Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2023 | 09:00

Regissören bakom "Suicide Squad" riktar skarp kritik mot Hollywood

David Ayer är fortfarande sur över att ha blivit "kn***ad" av filmbranschen.
Att David Ayer inte har några höga tankar om Hollywood är nog välkänt vid det här laget. Regissören bakom 2016 års hajpade "Suicide Squad" fick se sin superhjältefilm slaktad i klipprummet av klåfingriga producenter.
 
Nu riktar han återigen skarp kritik mot filmbranschen i Jon Bernthals podcast:
 
- Hollywood, brukar jag säga, är som att se någon du älskar bli kn***av av någon du hatar. Jag fick hjärtat krossat på "Suicide Squad". Den skiten förstörde mig, säger Ayer enligt Variety.
 
Large 3f7000f1def36d1a5fe62a6835d77d9f ayer
 

"De klippte om den till en jävla komedi"

 
Han kom direkt från den kritikerhyllade krigsfilmen "Fury" (2014) med Brad Pitt och fick chansen att sätta sitt avtryck på superhjältegenren. Planen var att göra något lika rått och autentiskt. DC hade andra tankar:
 
- Sen öppnade "Deadpool". Och de testvisade aldrig "Batman v Superman" så de förväntade sig helt andra resultat, och kritikerna slaktade den. Då kände de "okej, vi ska omvandla David Ayers mörka och känslofulla film till en jävla komedi.
 
"Suicide Squad" blev trots allt en biosuccé med närmare 750 miljoner dollar i intäkter. Men det var inte filmen som Ayer ville göra. Han har på sistone hintat om att en "Ayer Cut" kan få se dagens ljus, och med lite tur får vi se Margot Robbie, Will Smith, Joel Kinnaman och de andra göra comeback i en mörkare, oklippt version av "Suicide Squad".
| 29 augusti 2023 09:00 |