Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

10 augusti 2023 | 17:30

David Ayers "Suicide Squad" kan få en Director’s Cut

Trots sågningar och hån hoppas Ayer att hans version av superhjältefilmen får delas med fansen.
Regissören till “Suicide Squad” från 2016 har inte gett upp hoppet om att hans vision ska få se dagens ljus. Precis som Zack Snyder som till fansens förtjusning fick möjligheten att släppa “The Snyder Cut” av “Justice League” pushar David Ayer nu för sin version av “Suicide Squad”.
 
Detta trots att James Gunn, numera chef för DC, regisserade rebooten "The Suicide Squad" (2021) som både publik och kritiker tog emot bättre (90% på Rotten Tomatoes). Däremot floppade filmen ekonomiskt vilket Ayers version inte gjorde trots alla sågningar (26% på Rotten Tomatoes).
 
Ayer tog till Twitter (våga vägra X!) och svarade på fansens frågor om varför han vill få ut sin version:
 
”Allt jag vet är att min version rullar på mycket bättre än studioversionen. Intresset kring att se min version är riktig och organisk. Och Gunn sa att den med tiden kommer att släppas.”
 
I juli 2021 delade Ayer med sig på Twitter om sina känslor och tankar kring hela processen:
 
“Jag gjorde allt för “Suicide Squad”. Jag skapade något fantastiskt... Studioversionen är inte min film. Läs det igen. Min film innehåller bara Steven Prices briljanta soundtrack och inte en enda radio-singel finns med i hela filmen. Den har traditionella karaktärsark, fantastiska skådespelarinsatser och en solid tredje-akts-upplösning. Några få har sett den. Om någon påstår sig ha sett den, har dom inte det.”
 
Det är tydligt att Ayer är både frustrerad och arg – med all rätt. Om filmen skiljer sig så mycket från studioversionen är det en tidsfråga innan Warner Bros med James Gunn i spetsen går med på att släppa Ayers version. Inte minst för att vinna fansens gunst efter senaste årens floppar med “Black Adam”, “The Flash” och “Shazam! Fury of the Gods”.
 
Skulle du vilja se Ayers cut av “Suicide Squad”?
| 10 augusti 2023 17:30 |