PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

17 mars 2016 | 21:00

Därför slåss Batman och Superman

Världens ljusaste mot världens mörkaste hjälte, hopp mot hämnd och dialog mot monolog. Batman och Superman är polära motsatser med vill egentligen samma sak, så varför slåss de?
Är det inte typiskt? Våra två största, mest kända och ikoniska hjältar inte kan komma överens. Är det inte ironiskt? Tänk så mycket gott som hade kunnat genomföras snabbare, bara de kom bättre överens.

Så varför slåss dem? Visst, det är inte en konstant fight där de är varandras antagonister. I serierna kommer de bra överens, men vart femte år drabbar de samman igen. Varför inte Aquaman och Wonder Woman, Green Lantern och Flash eller Cyborg och Catwoman? Varför slåss just våra största och bästa hjältar?

Det kan vår podcast “Nörden & Jag” svara på! I tre avsnitt har vi nu dedicerat vår tid åt Batman och Superman i bildande syfte. I första delen tog vi upp serien som startade och som blev serievärldens största klassiker samt är förlagan för den kommande filmen. I den andra delen tog vi upp Supermans historia, i både serier och film.Nu i sista delen innan filmen kommer ut, pratar vi konceptet Batman vs Superman. Varför slåss dem, har de alltid gjort det? När och hur träffades de, när blev de ovänner och varför fortsätter de att slåss? Allt besvaras i detta avsnitt som pumpar er fulla med fakta inför “Batman v Superman: Dawn of Justice”!
Finns även på iTunes & Acast!
| 17 mars 2016 21:00 |