PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

18 februari 2016 | 20:00

Vad ni behöver kunna innan "Batman v Superman"

Efter en lång väntan är det inte långt kvar tills DC/Warners storsattsning “Batman v Superman: Dawn of Justice” släpps lös på bioskärmarna i världen. Men i all pepp och förväntan får vi inte glömma verket som ligger till grund för denna film.
Två titaner ska nu för första gången mötas i filmvärlden, två av de mest igenkända symbolerna kommer att klasha. Förväntningarna är höga och rädslan lika så. DC/Warners framtid hänger på den här filmen och den har möjlighet att öppna upp för ett helt nytt filmuniversum.

Men lika mycket fokus som vi lägger på framtidens förhoppningar, måste vi lägga på dåtidens grundläggning. För denna film föddes inte ur intet, denna konfrontation mellan hjältarna har ägt rum tidigare. Inte minst i ett serierna där fighten anses vara bland det bästa som någonsin har skapats för något medie. Jag pratar så klart om den litterära klassikern “The Dark Knight Returns”.Serien släpptes 1986, av Frank Miller (“Sin City”) och blev en modern klassiker direkt, den sålde som inget annat och blev fokuset för en artikel i The Rolling Stone. Den blev ansiktet utåt för serietidningarnas mognad och vuxna språk, denna serie tillsammans med “Watchmen” vände genren uppochner.

I denna serie förekommer just en fight mellan Batman och Superman, en konfrontation som hade lika mycket spektakel som hjärna. Vad vi ser i den kommande filmen är en direkt länk till den fighten, vi ser två hjältar med spridda åsikter och handlingar som måste ta ner varandra. Och Batmans rustning är direkt tagen därifrån. Utan denna serie finns ingen film.Så inför filmen har vår podcast “Nörden & Jag” sett till att tillägna en hel månad åt just Batman och Superman, att ladda upp inför deras konfrontation. Så i vårat första avsnitt med detta tema, tar vi upp just “The Dark Knight Returns”. Vi bildar er i serietidningen som förändrade världen och karaktärerna i den för all framtid, samt går in på en hård analys. Du får en perfekt uppladdning inför filmen och en förståelse för arvet den härstammar ifrån.
Finns även på iTunes!
| 18 februari 2016 20:00 |