Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 april 2023 | 11:30

Därför recenserar vi inte "Star Wars Jedi: Survivor" på MovieZine

Nyligen släpptes spelet "Star Wars Jedi: Survivor", som fått fina betyg. MovieZine har dock inte recenserat det.
Idag släpps spelet "Star Wars Jedi: Survivor" till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC, som fått fina betyg och hyllas som en riktigt bra uppföljare.
 
Du som läser det här har kanske märkt att det varken fått en recension eller ett betyg av MovieZine, men det finns en anledning till det.
 
 
Precis som att vi kritiker får möjlighet att se biofilmer och tv-serier på förhand, får vi i de allra flesta fallen även spela kommande storspel i förväg – för att kunna spela och recensera i tid till att spelet släpps. Spel tar dessutom ofta många timmar i anspråk, så det är extra viktigt att kunna lägga tid på spelet innan man skriver.
 
Det är på så sätt som ni läsare kan läsa recensioner av spel som "Dead Island 2", "Resident Evil 4" och "Hogwarts Legacy" ibland flera dagar innan det går att köpa i butik.
 
Ska vi få recensionsexemplar gäller det att jag som spelredaktör hör av mig till distributörerna i tid, vilket jag gjorde för "Star Wars Jedi: Survivor". Trots det hade de inte möjlighet att ge oss en kod i förväg, utan skulle höra av sig samma vecka som spelet släpptes. Vi har i skrivande stund inte fått det.
 
Det är tyvärr svårt att göra sitt jobb bra när vi inte får recensionsexemplar i tid. Precis som att få vill läsa en recension av den nya Marvel-rullen en eller två veckor efter att den haft biopremiär, är det få som läser en recension av ett storspel som "Star Wars Jedi: Survivor" efter samma tid. Det kommer även nya spel hela tiden, så det gäller ofta att hoppa på nästa recensionsprojekt så fort som möjligt.
 
I det här fallet är det extra tråkigt, då det handlar om ett Star Wars-spel. MovieZine är i första hand en filmsajt, så det känns trist att vi inte kan erbjuda er läsare en recension av ett spel baserat på en av de största (om inte den största) science fiction-franchisen som finns.
 
Det kan även bli så att en recension av kanske årets största spel, "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom", dröjer här på MovieZine, då vi har fått höra av Bergsala att vi troligtvis kommer få ett fysiskt exemplar samma dag som det släpps.
 
Hade du velat läsa en recension av "Star Wars Jedi: Survivor" här på MovieZine?
| 28 april 2023 11:30 |