Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2023 | 09:00

Därför får du aldrig se sexscener i Quentin Tarantinos filmer

"Jag har inte behövt ha med det", förklarar regissören.
Har du tänkt på hur sällan det förekommer sex i Quentin Tarantinos filmer? Vid sidan av möjligen lite gos mellan Bridget Fonda och Samuel L. Jackson i "Jackie Brown" har det aldrig hettat till mellan några av karaktärerna (de är fullt upptagna med att mörda varann eller dansa twist). Nu förklarar regissören varför han skippar sex på film:
 
- Sex är inte en del av min vision för film, säger han i en spansk intervju.
 
- Och sanningen är att det är en plåga att filma sexscener. Alla är så spända. Om det var svårt förr, har det blivit ännu mer problematiskt nuförtiden. Men om det någonsin behövs en sexscen för berättelsens skull, absolut. Men hittills har jag inte behövt ha med det.
 
Nakna fötter är det närmaste sex vi kommer i en Tarantino-rulle.
 
Tarantinos filmkarriär började med våldsamma kuppfilmen "De hänsynslösa" 1991 och fortsatte med "Pulp Fiction" några år senare. Gangsters, cowboys, filmstjärnor och hämndlystna brudar står ofta i fokus - och såna har inte tid för rajtantajtan. 
 
Vi får väl se om den nu 60-årige filmmakaren lyckas klämma in lite naket i sin kommande och sista film "The Movie Critic". Den ska trots allt handla om 1970-talets frisläppta Hollywood.
| 14 april 2023 09:00 |