Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 oktober 2015 | 12:00

Därför blev Loki bortklippt ur ”Avengers: Age of Ultron”

Tom Hiddleston gjorde testpubliken förvirrad.
Saknade du också Loki i ”Avengers: Age of Ultron”? Thors onda brorsa skulle faktiskt ha varit med i den redan överbefolkade storfilmen, men blev bortklippt i sista stund av Marvels bossar. Tom Hiddleston berättar i en intervju om scenen han spelade in, och varför den ströks.

- Jag var med i en drömsekvens som Thor har. Jag spelade in det på en dag och hade riktigt kul. Sedan fick jag ett samtal från Kevin Feige, som sa att testpubliken hade överbetonat Lokis roll. De trodde att det var jag som kontrollerade Ultron.

En minut av Loki, och alla andra skurkar bleknar i jämförelse... Hans korta medverkan i filmen ska ha gett tittarna fel förväntningar, berättar skådespelaren.

- Joss och Kevin sa: ”Vi klipper bort den eftersom den gör folk förvirrade”. Jag förstod vad de menade när jag såg filmen.


Loki är en av de populäraste karaktärerna, och kanske den bästa skurken, i Marvels filmuniversum. Det är synd att vi aldrig fick se scenen, men han förtjänar ett bättre öde än ett gästspel på någon minut.

Hiddleston gör istället storartad comeback i ”Thor: Ragnarok”, som regisseras av Taika Waititi och går upp på bio i november 2017.
| 6 oktober 2015 12:00 |