Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 januari 2018 | 10:30

Danny Boyles nya tv-serie "Trust" ser helt fantastisk ut

Under natten släpptes en första trailer inför FX:s nya storsatsning "Trust", skapad av Danny Boyle - med Donald Sutherland och Hilary Swank framför kameran.
Danny Boyles kommande tv-serie, "Trust", kommer att berätta den sanna historien om när John Paul Getty III, arvinge till en enorm förmögenhet, kidnappas av den italienska maffian under början av 1970-talet. Familjens överhuvud vägrar däremot att betala lösensumman - vilket minst sagt sätter en hel del oförutsägbara händelser i rörelse.
 
Getty-familjens öde skildras även av Ridley Scott i kommande "All the Money in the World" - den film som Kevin Spacey klipptes bort ur och ersattes av Christopher Plummer. 
 
Med tanke på att långfilmen och tv-serien kommer ut såpass kort inpå varandra, och handlar om samma händelse, ger det oss för första gången en bra chans att jämföra vilket rörligt format som är det bästa just nu - långfilmen eller tv-serien.
 
 
I några av rollerna i FX:s version av Getty-dramat hittar vi Donald Sutherland, Brendan Fraser och tvåfaldiga Oscarsvinnaren Hilary Swank - där seriens skapare är ingen mindre än den Oscarsvinnande regissören Danny Boyle ("Slumdog Millionaire", "127 timmar").
 
Säsongspremiären är satt till den 25 mars hos FX i USA, den första säsongen kommer att bestå av totalt 10 avsnitt. Det är i nuläget fortfarande oklart vilken svensk distributör som kommer att plocka upp rättigheterna till serien här i Sverige. HBO Nordic brukar få in de flesta av FX:s större tv-serier, så jag skulle inte bli förvånad om även "Trust" letar sig dit lagom till premiärdagen.
 
Vilken version av Getty-dramat tror du att du kommer att gilla bäst - långfilmsversionen eller tv-serieversionen? Kommentera gärna nedan!
| 10 januari 2018 10:30 |