Film

Skribent

MovieZine

20 februari 2022 | 10:00

Så har du aldrig sett Daniel Radcliffe förr

”Harry Potter”-stjärnan har förvandlat sig till Weird Al Yankovic för en ny biopic. Spana in de första bilderna från inspelningen…
Daniel Radcliffe är inte rädd för att utmana sig själv och hitta roller så långt ifrån en viss trollkarl man kan komma. Vi har genom åren sett honom i rätt märkliga (men underhållande) projekt som rysaren ”Horns” och den skruvade actionfilmen ”Guns Akimbo”. 
 
Men snart ska det bli riktigt weird. Radcliffe spelar just nu in en biografi om ”Weird Al” Yankovic, musikern och sångaren som har gjort popkultur-parodier till sin genre. De första bilderna som läckt från inspelningen visar skådisen rocka en härlig frilla och en likadan mustasch som komikern.
 
 
Filmen går under titeln ”Weird: The Al Yankovic Story” och kommer att följa hans galna liv från ungdomen och genombrottet under 1980-talet. Då spelade han in sånger som bland annat ””Like a Surgeon” (en parodi på ”Like a Virgin” av Madonna) och ”Eat It” (som driver med Michael Jacksons ”Beat It”). Al frågar alltid om lov innan han spelar in sina parodier, och de flesta artister brukar bli smickrade. Kurt Cobain ska ha sagt att parodin på ”Smells Like Teen Spirit” blev en stämpel på att Nirvana hade blivit stora. 
 
 
Den 62-årige Yankovic har skrivit filmens manus tillsammans med Eric Appel, som också regisserar. ”Weird: The Al Yankovic Story” spelas in som en originalfilm för streamingtjänsten Roku, så det återstår att se var och när den kommer släppas i Sverige.
| 20 februari 2022 10:00 |