Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 november 2015 | 09:00

Daniel Craig och Rooney Mara kan återvända i andra Millennium-film

Det ryktades om helt nya skådespelare i "The Girl in the Spider's Web".
Inte riktigt en nyhet, snarare en rättelse av ett tidigare rykte: Daniel Craig och Rooney Mara kan fortfarande komma tillbaks i sina roller som Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander.

För ett par veckor sedan ryktades det om att Sony ville börja på helt blank sida med sin uppföljare till ”The Girl with the Dragon Tattoo”. Förutom att kapa filmens budget (Fincher filmade sin för 90 miljoner dollar) fanns där en tanke om att byta ut såväl regissör som båda skådespelarna. 

Det låter kanske inte helt logiskt, speciellt då Rooney Mara gjorde ett sådant strålande jobb. Mycket riktigt, EW.com meddelar från säkra källor att vi inte ska utesluta Mara och Craig riktigt än.

Klart är iallafall att det blir fjärde boken i Millennium-serien som filmas, den nyss släppta ”Det som inte dödar oss” skriven av David Lagercrantz efter Stieg Larssons död. Sony sparar därmed på ”Flickan som lekte med elden” och ”Luftslottet som sprängdes” och kan återkomma till dem senare.

Tanken var alltid att filma hela original-trilogin i engelsk version, men när ”The Girl with the Dragon Tattoo” (2011) inte blev den storsuccé man hoppades på lades alla planer på is.
| 18 november 2015 09:00 |