SPONSRAT

Skribent

MovieZine

26 februari 2022 | 16:00

Då släpps "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" i Sverige

Den senaste filmatiseringen av de populära skräckspelen fick aldrig svensk biopremiär. Nu har vi ett datum för bluray-releasen.
MovieZine tipsar om erbjudanden och produkter hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller annonslänkar. Observera att priser och releasedatum kan ändras.
 
Trots en enorm popularitet för "Resident Evil"-franchisen, både spelen och de tidigare filmerna, blev det ingen svensk biopremiär för den senaste filmen. "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" gick upp på bio i USA i november, men vi får vänta till i maj för att kunna se den.
 
Enligt CDON släpps filmen på dvd och bluray den 16 maj i Sverige. I samma veva ges den också ut på 4K Ultra HD och som en Limited Steelbook.
 
 
 
Den senaste "Resident Evil"-filmen är en reboot som alltså är fristående från Paul W.S. Andersons sex actionladdade rullar med Milla Jovovich. Här har regissören Johannes Roberts valt att lägga sig närmare skräckspelens ton och atmosfär. Historien tar oss till Raccoon City i slutet av 90-talet där Claire Redfield och andra överlevande slåss mot en ondska som släppts lös i staden.
 
"Resident Evil: Welcome to Raccoon City" blir tillgänglig som köpfilm på video-on-demand från 2 maj.
| 26 februari 2022 16:00 |