Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 november 2017 | 10:30

Crossover-karaktären i "Walking Dead"-universumet avslöjas under helgen

Natten mellan söndag och måndag (svensk tid) kommer crossover-karaktären i "Walking Dead"-universumet att avslöjas under helgens "Talking Dead"-avsnitt.
För någon månad sedan rapporterade vi om att en karaktär från "The Walking Dead" eller "Fear the Walking Dead" kommer att dyka upp i den andra serien under ett crossover-avsnitt.
 
Inledningsvis tippade jag att det var Negan som skulle få sitt efterlängtade origin-avsnitt, men att han skulle få det i "Fear the Walking Dead" - och på så vis göra karaktärerna i spinoffserien delvis skyldiga till allt som nu hänt karaktärerna i originalserien, sedan Negan (och hans Lucille) introducerades som superskurk numero uno i säsongsfinalen av den sjätte säsongen.
 
Den mer populära teorin är däremot att det blir Abraham som kommer att dyka upp i nästa säsong av "Fear the Walking Dead". Det baseras framförallt på att det under säsongsfinalen av "Fear" pratades om att de skulle ge sig av mot Houston - en stad Abraham ska ha befunnit sig i under samma tid.
 
Det finns däremot inget som säger att det måste vara en karaktär från originalserien som ska dyka upp i spinoffen. Om det visar sig att det blir det motsatta, verkar en något äldre version Alicia Clarke vara en favorit.
 
 
Den sjunde säsongen av "The Walking Dead" har tittarmässigt lämnat mycket att önska för seriens skapare - med ett tapp på nästan 10 miljoner tittare från den tid då de lyckades locka som flest. Spinoffen har aldrig kommit i närheten av originalets succésiffror.
 
Från den allra första början, när spinoffserien lanserades, sade seriens skapare att det aldrig skulle bli tal om några crossover-avsnitt mellan de båda serierna... när tittarsiffrorna nu börjar svika för båda produktionerna är det kanske inte så konstigt att de försöker blåsa liv i "Walking Dead"-världen igen.
 
Vilken crossover-karaktär hoppas du att det blir - och vilken tror du att det blir? Kommentera gärna nedan!
| 25 november 2017 10:30 |