Film

Skribent

Alexander Dunerfors

28 oktober 2015 | 11:35

"Ett helt fantastiskt mottagande"

Intresset för den svenska katastroffilmen ”Den blomstertid nu kommer” är enormt. Crazy Pictures långfilm nådde sitt crowdfunding-mål på mindre än ett dygn.
Gammeldags filmproducenter och veteran-regissören kan lära sig något av det här. Det tog mindre än 24 timmar att få ihop 300.000 kronor för killarna i Crazy Pictures till deras kommande långfilm. Kort efter att MovieZine skrev om kampanjen på Kickstarter, visade den sig bli en succé.

- Det har varit ett helt fantastiskt mottagande. Och det har gått långt över alla förväntningar, vi nådde målet på 21 timmar vilket är helt sjukt! Folk är peppa på teasern och gillar att vi gör filmen på vårt sätt, kommenterar Albin Pettersson.

I skrivande stund har ”Den blomstertid nu kommer” stöttats med 428.000 kronor. Det går fortfarande att bidra med pengar i 30 dagar till, och bland förmånerna som fans kan se fram emot finns bl.a. signerade posters, möjligheten att ladda ner filmen efter premiär och inspelningsbesök. 

- De 300.000 kronor som vi fått in genom publiken kommer gå raka vägen till filmens praktiska effekter såsom att bygga miniatyrer, krascha bilar med mera.

Kampanjen har nu uppdaterats med "stretch goals", där extrapengarna kan komma att användas till bättre digitala effekter, och en fullängdsdokumentär om arbetet bakom filmen.

- Vi har även ett mål på hela 900.000 kronor där vi kommer att göra en kortfilm i samma värld som filmen där vi får se den mystiska attacken från ett annat perpektiv. Den släpps strax innan filmens biopremiär i så fall, säger Albin Pettersson.

Teaser-trailern har snart setts av 100.000 tittare på Youtube:


| 28 oktober 2015 11:35 |