Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2015 | 11:55

Crazy Pictures tar hjälp av fans inför första långfilmen

Premiär för den spektakulära trailern till "Den blomstertid nu kommer".
Youtube-kortfilmerna ”Poesi för fiskar” har setts mer än 11 miljoner gånger. Nu gör filmkollektivet Crazy Pictures sin första långfilm. På Kickstarter kan du vara med och stötta dramathrillern ”Den blomstertid nu kommer”.

- Vi vill bjuda med våra följare och publik redan från produktionsstart, säger Albin Pettersson till MovieZine.

Gänget beskriver filmen som ett spännande drama som utspelar sig när Sverige hamnar under en mystisk attack. I filmen följer vi Alex (Christoffer Nordenrot), en ensam och olycklig pianist, som mitt under attacken återförenas med sin ungdomskärlek, Anna.

- Det är en blandning av en massa olika filmer vi gillar. Den gemensamma nämnaren är nog egentligen spektakulära historier som berättas ur vanliga människors perspektiv.  När vi utvecklat projektet har vi tittat mycket på filmer såsom ”Children of Men” och ”Låt den rätte komma in”. Extra kul med just den sistnämnda är att John Nordling (producent för ”Låt den rätte komma in”) varit med oss i utvecklingen och är exekutiv producent för vår film.


Killarna bakom Crazy Pictures.

Har du sett de populära kortfilmerna som ”Se mig” eller ”Vaskduellen” så lär du känna igen Crazy Pictures stil och berättarsätt. Samt Christoffer Nordenrot, som spelar huvudrollen och också varit med och skrivit manus. Men ”Den blomstertid nu kommer” blir mörkare och mer storslagen.

- Vi inte är rädda för att rent visuellt gå ett steg längre och utmana det traditionella sättet man gör film på, vilket vi tror kommer märkas i filmen. Självklart kommer det finnas plats för lite humor, även om fokus inte ligger där, säger Albin Pettersson.


Arbete pågår med specialeffekter till pilotfilmen.

Den stämningsfulla teasern nedan är ett smakprov på vad som ska börja filmas redan i vinter. På Kickstarter erbjuder man fansen en möjlighet att stötta projektet. Den som bidrar med pengar kan få filmen på Blu-ray, inbjudan till en testvisning eller statistroll.

- Vår publik får chansen att följa oss från förberedelser till biopremiär. Genom att stötta projektet ekonomiskt möjliggör de att en ny slags film kan skapas i Sverige, en film som är skapad både av och med publiken i fokus.


"Den blomstertid nu kommer" beräknas ha biopremiär 2017.
| 26 oktober 2015 11:55 |