Skribent

Carl Adam Anderberg

14 juli 2015 | 11:30

Svenska humorkollektivet Crazy Pictures gör långfilm

Har fått en miljon kronor för att göra actionfilmen "Den blomstertid nu kommer".
Norrköpingsbaserade humorgruppen Crazy Pictures har gjort sig ett namn genom en rad uppskattade kortfilmer som publicerats på YouTube. "Negerboll","Vaskduellen" och "De Arbetslösa" heter några av gruppens mest populära alster, och nu har det blivit dags för Crazy Pictures att gå från kortfilmer till långfilm. Närmare bestämt actionfilmen "Den blomstertid nu kommer", som ska handla om ett Sverige som hamnar under attack.

Via ett pressmeddelande tillkännages att Norrköpings filmfond, för första gången någonsin, har delat ut ett miljonstöd, och det blir alltså Olle Tholén och de andra i kollektivet som får en miljon kronor för att ta "Den blomstertid nu kommer" till bioduken. Så här säger Tholén  om det hela:

- Vi brinner för att göra film i Norrköping och hoppas att detta projekt kan fungera som en tydlig start och inspiration för en växande och stark lokal filmbransch.

Norrköpings filmfond kommer att dela ut tre miljoner kronor om året under de kommande tre åren, och pengarna ska gå till lokala film- och TV-produktioner.

Inspelningarna av filmen beräknas, enligt Tholén, dra igång under sommaren år 2016, och biopremiär blir "om 2-3 år". 


| 14 juli 2015 11:30 |