Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

8 mars 2019 | 09:00

Corey Feldman ändrar åsikt om Michael Jackson

"Vi måste lyssna på offren."
När Michael Jackson-dokumentären "Leaving Neverland" sändes i USA i söndags, var popstjärnans gamle vän Corey Feldman en av dem som verkade komma med kritik.

Feldman skrev på Twitter att dokumentären var "ensidig" och att "en död man kan inte försvara sig". Feldman hävdar att han aldrig var med om några sexuella närmanden från Michael Jackson och kände inte igen sig.

Nu vill den gamle barnskådespelaren klargöra sina kommentarer. Feldman, som själv varit offer för sexualbrott som barn, berättar i en intervju med CNN att han varken vill försvara eller döma Jackson:

- Som en talesperson för offer, någon som vill att offrens röster ska bli hörda, är det omöjligt för mig att inte åtminstone lyssna på vad offren har att säga - det är väldigt viktigt. Vi måste låta dem tala, och överväga alla sidor av historien, hur svårt det än kan vara.
 
 
- När jag ser filmen så förstår jag ingenting. Det var inte killen jag kände. Men som 14-åring träffade jag en pedofil som ljög för mig, det var någon jag litade på som en vän. Det visar att jag inte har det bästa omdömet, jag kan inte vara domare här, speciellt då jag stod Michael så nära.

Feldman fortsätter med en uppmaning till alla att se dokumentären och lyssna på offren. Han menar att hans tidigare inlägg i sociala medier togs ur sitt sammanhang: "Det var aldrig meningen att ifrågasätta offren."
 
"Leaving Neverland" finns att streama på SVT Play från och med söndag 10 mars.
| 8 mars 2019 09:00 |