Serie

Skribent

MovieZine

7 mars 2019 | 16:30

Streama Michael Jackson-dokumentären ”Leaving Neverland”

Den omdiskuterade HBO-dokumentären om Michael Jacksons påstådda övergrepp släpps på SVT Play redan till helgen.
När Michael Jackson första gången anklagades för sexuella övergrepp mot unga pojkar var det många som tvivlade på att "The King of Pop" kunde ha utfört sådana handlingar. Nu berättar två pojkar om åratal av sexuellt tvång under sin tid med superstjärnan.
 
Tidigare i veckan sändes ”Leaving Neverland” i USA och England, men svenska tittare behöver inte vänta länge till. Redan på söndag släpps den omtalade dokumentärfilmen på SVT Play. Därefter visas den i SVT i två delar, 12 och 14 mars.

Regissören Dan Reed har träffat två män, James Safechuck och Wade Robson, som blev vänner med Michael Jackson när de var små. I vuxen ålder har de fått ett annat perspektiv på sin relation med världsstjärnan, och berättar öppet och ingående om de sexuella övergrepp som de ska ha utsatts för när ingen såg.
 
 
”Leaving Neverland” har skapat stora rubriker sedan den premiärvisades i Sundance i januari. Reaktionerna har varit starka, från såväl publiken och media som från Michael Jacksons fans. Många protesterar mot de tv-kanaler som valt att sända filmen, och de menar att filmen bygger på lögner. Å andra sidan har flera radiostationer och DJ:s de senaste dagarna valt att sluta spela Jacksons musik som en reaktion på dokumentären.
 
"Leaving Neverland" finns att streama på SVT Play från och med söndag 10 mars.
| 7 mars 2019 16:30 |