Serie

Skribent

MovieZine

5 mars 2019 | 10:00

Corey Feldman försvarar Michael Jackson efter dokumentären

HBO-filmen "Leaving Neverland" väcker starka känslor. Barnskådespelaren Corey Feldman är en av dem som ställer sig på Michael Jacksons sida.
I den omtalade dokumentären "Leaving Neverland" anklagas popstjärnan Michael Jackson för sexuellt ofredande av två nu vuxna män. Wade Robson och James Safechuck var vänner med Jackson när de var små, och de hoppas att deras historier kan få andra offer att träda fram.
 
Filmen sändes i USA i två delar på söndags- och måndagskvällen. Bland många som reagerat starkt i sociala medier hittas Corey Feldman, som också träffade popidolen i ung ålder. Han hävdar att han aldrig blivit sexuellt trakasserad:
 
"Jag vet bara vad jag har upplevt, och ja, min erfarenhet var densamma, förutom sex-delen."
 
Corey Feldman har tidigare talat öppet om hur han har blivit sexuellt utnyttjad i Hollywood som barn, skriver Deadline. Men han försvarar Michael Jackson helhjärtat på Twitter och ifrågasätter både dokumentären och de intervjuades motiv.
 
Vidare berättar han att han aldrig såg något olämpligt hända under sina besök på Neverland, dit många pojkar och flickor bjöds in medan han var där.
 
"De här männen förtjänar att få sina röster hörda, men detsamma gäller för mängder av barn som inte håller med", skriver Feldman.
 
"Men det är ett problem att dokumentären är ensidig, då en död man inte kan försvara sig och det finns inga bevis förutom deras ord."
 
Barnstjärnan från "The Goonies" säger att han har ett inspelat samtal med Jackson, från när han själv var 13 år, och att han överväger att släppa det till allmänheten.
 
"Han svor aldrig, han rörde aldrig vid mig på ett opassande sätt, och han föreslog aldrig att vi skulle bli älskare! Om folk hörde våra samtal skulle de höra hur oskyldigt det var. Det fanns inget perverst."
 
Michael Jackson-dokumentären kommer sannolikt att väcka mer debatt när den sänds på SVT den 12 och 14 mars. "Leaving Neverland" kommer släppas på SVT Play redan 10 mars.
 
Uppdatering 8 mars: Corey Feldman har i en intervju förklarat sina kommentarer kring Jackson, och säger att han inte längre kan försvara honom.
 
| 5 mars 2019 10:00 |