Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 juli 2014 | 18:00

Comic-Con 2014: "Constantine", "The Flash", "Gotham" visade upp sig

TV:s kommande DC Comics-hjältar gjorde gemensam sak på den pågående Comic Con-mässan i San Diego. Dessutom avslöjades nästa "Arrow"-skurk.
De församlade fansen bjöds på en riktig helkväll under gårdagen när de fick se piloterna för The CW:s "The Flash", Fox:s "Gotham" och NBC:s "Constantine". Samtidigt släpptes också nya införklipp till både "Constantine" och "Arrow". Sistnämnda kunde bekräfta förekomsten av den välkände DC Comics-skurken Rha's al Ghul  (spelad av Liam Neeson i filmerna) i sin tredje säsong i höst.

Enligt The Hollywood Reporter började den flertusenhövdade publiken att applådera de scener i "Gotham"-piloten där Alfred (Sean Pertwee) dök upp. Gordons (Ben McKenzie) tuffa hjältestil gick också hem. Vad det gäller "The Flash"-piloten, verkade fansen uppskattat specialeffekterna, särskilt en avgörande slutstrid. "Constantine"-piloten, som redan hade haft en screening tidigare i veckan, avslutade kvällen och de som ville kunde stanna kvar och se den, så inga nya publikobservationer gjordes.


Efter att "The Flash" och "Gotham" visats hölls en rekordstor paneldiskussion med hela 33 deltagare från de tre (fyra, om man även räknar in "Arrow") TV-serierna. 

"Gothams" unge stjärna David Mazouz (Bruce Wayne i serien) charmade publiken med att säga att han ville bära "Batman"-dräkten en vacker dag. 

- Jag tror att "Batman" blir "Batman" när han är 25 år, så förhoppningsvis håller "Gotham" på tills jag fyllt 25, sa Mazouz och drog ner många skratt.
 
Robin Taylor (The Penguin) verkar redan ha blivit något av en fan-favorit och blev varmt välkomnad på scenen. 

- Som skådespelare vill du ju få det bästa möjliga material att jobba med. Och när jag kom till ["Gotham"-] inspelningarna och såg vad vi skulle göra och läste manuset... så kände jag att jag tog klivet in i något fantastiskt, sa han lyriskt.   

"The Flashs" titelinnehavare Grant Gustin berättade att han känner genuin värme för sin karaktär Barry Allen:

- Han är en nörd, han har en sylvass hjärna och det finns mycket djup i honom. Han är lätt att ta till sig för han är så äkta.

Producenten Greg Berlanti, som basar över både "Arrow" och "The Flash" tillkännagav också att det åttonde avsnittet av "The Flash" blir ett superhjältemöte, "Flash vs Arrow". 


"Constantine"-skaparen David S. Goyer berättade för publiken varför han tyckte att "Constantine" kändes som rätt utmaning efter att ha skrivit manus till filmer som "Batman Begins", "The Dark Knight" och "Man of Steel".

- Han har ingen spandex på sig, vilket känns skönt. Istället försöker han först med en trollformel och om inte det funkar kanske han börjar slåss. Och om inte det funkar kanske han tar till ett trick. Och om inte det funkar kanske han försöker med skrevspark. Och om inte det funkar kanske han tar till flykten. 

"Gotham" har amerikansk premiär 22 september, "The Flash" 7 oktober, "Arrow" 8 oktober och "Constantine" 24 oktober. Inga svenska TV-premiärer är spikade, dock har "Arrow" ett svenskt hem hos Kanal 5. 


Vilken DC-hjälte ser du mest fram emot? Tyck till!
| 27 juli 2014 18:00 |