Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

22 juli 2023 | 19:00

Christopher Nolans Batman hade kunnat spelas av... Josh Hartnett

Skådespelaren aktuell i Nolans “Oppenheimer” var påtänkt för Nolans “Batman Begins”
För ett par år sedan avslöjade skådespelaren Josh Hartnett att han snackade med Christopher Nolan om att spela en av DC:s mest populära superhjältar - ingen mindre än Batman själv. Dock var det något Christian Bale blev vald till att gestalta under en mycket framgångsrik trilogi som kickades igång med “Batman Begins” år 2005.
 
Nolan bekräftade nyss detta i podcasten Happy Sad Confused:
 
- Jag träffade Josh och om jag minns rätt, han var en ung skådespelare vars arbete jag var väldigt nyfiken på. Vi hade en konversation men han hade läst min brors manus för “The Prestige” och var mer inställd på att satsa på den. Så vi gick aldrig vidare med det.
 
Josh Hartnett fick till slut jobba med Nolan i "Oppenheimer".
 
Tråkigt nog blev Hartnett varken castad för “Batman Begins” eller i “The Prestige” men lyckades tio år senare landa en roll i Nolans nyaste verk “Oppenheimer” som kärnfysikern Ernest Lawrence. Detta först efter att han satsat mer på självständiga produktioner när han inte pallade med trycket från kändisskapet som kom efter att han spelat i “Black Hawk Down” och “Pearl Harbor”.
 
Under 2020 delade Hartnett med sig under en intervju med Metro där han utvecklade varför han tackat nej till storroller som Batman och Superman:
 
- Vid den åldern var det väldigt lätt att förvandlas till någon annans verktyg eller “puppet” (...) Jag har alltid varit mer intresserad av roller som handlar om människor; jag ville inte låsa mig till superhjälteroller. På den tiden behövde skådespelare jobba riktigt hårt för att få tillbaka sina karriärer efter att ha spelat i en superhjälteroll.
 
Josh Hartnett var tidigare i år aktuell som astronaut i Netflix senaste säsong av “Black Mirror”.
 
Hade du velat se Hartnett i rollen som Batman under Nolans regi?
| 22 juli 2023 19:00 |