Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 januari 2018 | 09:30

Christian Bale ångrar "Terminator: Salvation"

Bale talar ut om bråket på inspelningen av "Terminator: Salvation" och vad som gick snett med filmen.
Skådespelaren Christian Bales raseriutbrott på filminspelningen år 2009 var inte ett av hans stoltaste ögonblick. Ljudfilen blev viral och här kan du höra Bale skälla ut filmfotografen.

I en ny intervju berättar Bale att han ångrar det inträffade - ja, både utskällningen och att han ställde upp i "Terminator: Salvation" fast alla avrådde honom.

- Jag tackade nej tre gånger. Jag trodde inte på filmserien, jag såg ingen story där, berättar Bale för The Playlist.

Men Bales "perversa sida" som han kallar det, fick honom ändå att ställa upp på projektet. Från början såg det ljust ut, men manusförfattar-strejken i Hollywood sabbade mycket.

- Det var en olycklig serie händelser som började med strejken. Jonah Nolan hade kommit ombord och började på ett fantastiskt manus, men han blev inkallad till ett jobb som han tidigare var kopplad till. Det störde mig verkligen. Jag önskade att vi kunde ha återupplivat filmserien. Men tyvärr, under inspelningen blev det klart att det inte skulle ske. Det var riktigt synd.

Och det ökända vredesutbrottet?

- Det var en väldigt ovanlig situation. Jag lärde mig en viktig läxa. Minns du scenen där Linda Hamilton flippar ur i "Terminator 2"? Vi tänkte att vi måste göra något liknande i vår film, och det här var scenen där vi skulle kanalisera det. Men det spelar ingen roll hur mycket man förlorar sig själv i en scen, man kan inte tillåta sig själv att bete sig på det viset. Så självklart ångrar jag mig enormt.
 
 
McG regisserade den fjärde filmen i "Terminator"-serien, som tog storyn in i framtiden (år 2018!) och mänsklighetens krig mot robotarna. Bale spelade en vuxen John Connor och i andra roller syntes Anton Yelchin och Bryce Dallas Howard. Filmen är, enligt mig, en underhållande och oförtjänt hatad actionrulle. Den kanske inte gör James Camerons vision rättvisa, men den gärna hade fått påbörja den trilogi som var planerad.
 
Nu ska istället James Cameron och Tim Miller återuppliva "Terminator"-serien för sista gången, vilket faktiskt kan bli riktigt bra! Och ni missar väl inte att "Terminator 2" kommer tillbaka på svenska biografer i februari?
| 11 januari 2018 09:30 |