Film

Skribent

MovieZine

12 maj 2024 | 21:00

Chris Pine efter sågningarna: “Har jag gjort en skitfilm?”

Chris Pines regidebut fick inte direkt ett varmt välkomnande av kritikerna, men Pine ser detta som ett uppvaknande.
Skådespelaren Chris Pines regidebut "Poolman" har sågats av flera filmkritiker. “Chris Pines knasiga och absurda katastrof av en L.A noir”, är Varietys rubrik för recensionen. The Wrap menar att manuset har haft för få utkast, “manuset behöver desperat några vändor omskrivningar och workshopping”.
 
The Hollywood Reporter kallar den för en “Snedvriden Chinatown-parodi med Annette Bening, Danny DeVito och Jennifer Jason Leigh i otacksamma biroller”.
 
Storyn kretsar kring Darren Barrenman en poolvakt i Los Angeles som kämpar för att göra sin hemstad till en bättre plats för alla. När han plötsligt får ett uppdrag av en kvinna att gå undercover för att avslöja en skum affärs deal, tar han hjälp av sina vänner. Ju djupare han dyker i utredningen desto mer oupptäckta sanningar får han, både om sin hemstad och sig själv.
 
Pine berättar att den negativa kritiken blev “ett riktigt Jesus-moment för mig, gällande att testa hur motståndskraftig jag är”, skriver Deadline.
 
Pine berättar att han fortfarande tror på sitt projekt, oavsett den hårda kritiken. “Efter nyheterna om att recensionerna släpptes, tänkte jag, fan jag kanske gjorde en skitfilm", berättar han. “Så jag gick tillbaka och såg den och bara kände, jag fan älskar den här filmen!”
 
Vi får hoppas att han tar till sig (lite) av kritiken åtminstone och behåller sin motståndskraft för att kunna möta Hollywoods hårda kritiker för framtida projekt. Om Pine vågar klättra upp i regissörsstolen igen återstår att se.
 
Skulle du ge “Poolman” en chans om/när den kommer till Sverige?
 
Dyk ned i trailern här:


 
 
Lisa Strand
| 12 maj 2024 21:00 |