Film

Skribent

Thomas Linnaeus

15 september 2023 | 17:00

Magplask när Chris Pine regidebuterar: “Okonstnärligt nonsens”

Trots en fin rollista med bland annat Annette Bening och Danny DeVito, så verkar det inte kunna rädda “Poolman” från låga betyg.
Huvudpersonen från senaste “Star Trek”-filmerna, Chris Pine hör nu till gänget skådisar som blivit regissörer. Men tyvärr verkar hans filmdebut inte vara något att hänga i graven. “Poolman” hade nyligen premiär på Toronto International Film Festival och kritikerna verkar inte vara imponerade av den nya regissören.
 
ScreenRant skriver att filmen igår hade bedrövliga 11 av 100 på Rotten Tomatoes, men kollar man nu så har betyget ökat till 25 av 100. Visserligen är det endast tolv recensioner, så det kan fortfarande ändras.
 
Recensenten på IndieWire skriver: “Den är bara 100 minuter lång, men uppåt 99 av dessa minuter kommer du sannolikt att spendera i tyst tristess, eller irriterad över att blivit utsatt för sådant okonstnärligt nonsens.”
 
Inte heller The Hollywood Reporter är nådiga: “Filmens tonaliteten lämnar rälsen och kraschar med olidlig fart, som även drar ner den fina ensemblen med skådespelare såsom Annette Bening, Danny DeVito och Jennifer Jason Leigh.”
 
Även The Daily Beast sågar filmen: “Konspirationer finns överallt i “Poolman”, även om det största mysteriet kan vara hur någon inblandad blev lockad till att jobba på denna översköljning av konstigheter.”
 
I “Poolman” spelar Pine titelrollen, vars jobb är att sköta en pool som ligger vid ett lägenhetskomplex. Här upptäcker han en konspiration som han måste ta tag i, för att rädda sitt älskade Los Angeles.
 
Blir du sugen på att se “Poolman”?
| 15 september 2023 17:00 |