Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 december 2019 | 18:00

"Cats" ska vässa till sina specialeffekter

Trots att filmen fick biopremiär i fredags...
Det här hör verkligen inte till vanligheterna, men det verkar som att regissören Tom Hooper släppte ifrån sig en ofärdig film. Musikalen "Cats" kommer att snygga till sina effekter - trots att filmen rullar för fullt på amerikanska biodukar i helgen.
 
Hollywood Reporter skriver att biograferna har blivit förvarnade om att en ny version är på väg in med "något förbättrade visuella effekter". Den uppdaterade versionen av "Cats" ska anlända till biograferna under dagen eller senast på tisdag.

Frågan är om det verkligen gör någon skillnad för filmen som redan slaktats av kritikerkåren? Publiken verkar också undvika den, då "Cats" just nu kämpar med intäkterna och låga betyg från besökare.
 
 
En som sett filmen är Varietys skribent Jenele Riley, som berättar på Twitter om hur filmen "stressades iväg innan den var klar". På bilden ovan kan vi se Judi Dench (som spelar katt) med en mänsklig hand och sin egna vigselring kvar.
 
 
Vår recensent är iallafall positiv: "Vad filmen saknar i klös, vägs mer än väl upp av purrfekta miljöer och charmiga missar", skriver Annika Andersson i sin recension på MovieZine.
 
Här i Sverige blir det biopremiär 17 januari, och då får vi hoppas att Hooper känner sig klar med filmen.
| 22 december 2019 18:00 |