Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 januari 2022 | 09:50

Carrie-Anne Moss är med i spelet "Horizon Forbidden West"

"The Matrix"-skådespelaren Carrie-Anne Moss har en mystisk roll i det kommande spelet "Horizon Forbidden West".
Den 18 februari släpps äntligen spelet "Horizon Forbidden West" till Playstation 4 och Playstation 5, där vi återigen får följa Aloy och hennes kamp mot de ondskefulla maskinerna i en unik postapokalyptisk värld.
 
I uppföljaren på "Horizon Zero Dawn" måste hon resa till den förbjudna västern, då en märklig sjukdom sprider sig över landet och smittar både människa och maskin. Vi kommer få återse gamla vänner som Varl och Erand, samt ett helt gäng nya följeslagare.
 
Här är en ny trailer för spelet, som djupdyker i berättelsen. Varning för spoilers.
 
 
 
Här får vi återse skurken Sylens (spelas av Lance Reddick, "The Wire"), en ny fiende i form av rebelledaren Regalla (Angela Bassett, känd från "Black Panther") och hennes maskiner samt stamledaren Hekarro. 
 
Förutom det får vi även se en person kallad Tilda, som har en mystisk koppling till det förflutna. Vid första anblick såg jag det inte, men karaktären spelas av ingen mindre än skådisen Carrie-Ann Moss, som är känd från "The Matrix" och är aktuell med "The Matrix Resurrections".
 
F361c128c2721a7e83bd1858d08b84fb 51829851230 aff3ab6d2a h
 
Det finns även en svensk koppling till spelet, då stuntkvinnan Nilla Hansson har gjort motion capture-jobb för huvudkaraktären Aloy. 
 
"Horizon Forbidden West" släpps alltså om cirka en månad, som är ett av de största Playstation-spelen som lanseras under 2022.
 
Här kan du se en video där de olika skådespelarna berättar om sina roller i spelet som Carrie Anne-Moss, Ashly Bursch och Lance Reddick.
 
 
Ser du fram emot "Horizon Forbidden West"?
| 20 januari 2022 09:50 |