Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 februari 2018 | 23:45

Cameron Britton blir tidsresande lönnmördare i ny Netflix-serie

"The Umbrella Academy" tycker sig ha hittat en perfekt tidsresemördare i Cameron Britton - efter hans roll som seriemördare i David Finchers "Mindhunter".
Om du inte på en gång känner att du har koll på vem Cameron Britton är, beror det troligtvis på att du inte har hunnit ge David Finchers "Mindhunter" från ifjol en chans ännu. Britton stod för några av seriens absolut starkaste scener i sin lilla biroll, som seriemördaren Edmund Kemper. När 2017 års största genombrott på tv sedan skulle summeras här på MovieZine, kvalade hans prestation in på en femte plats.
 
Efter sin seriemördar-roll i "Mindhunter" fortsätter Netflix att erbjuda Britton roller som mördare - den här gången som en tidsresande lönnmördare i den kommande superhjälteserien "The Umbrella Academy".
 
 
Enligt Deadline kommer Britton att spela Hazel, en ökänt hänsynslös och effektiv lönnmördare - vars jobb är att tidsresa till olika årtionden för att lönnmörda sina mål. Efter att ha varit lojal mot sitt företag under en lång tid börjar yrket slutligen att ta ut sin rätt, vilket ställer honom på kollisionskurs med lika dödliga partner Cha-Cha.
 
Tidigare under veckan blev för övrigt Cha-Cha-rollen tillsatt av ingen mindre än den Oscarsnominerade skådespelerskan/sångerskan Mary J. Blige ("Mudbound"). Hazel och Cha-Cha är inte en del av själva "The Umbrella Academy"-gruppen, vilka är de superhjältar vi kommer att få följa i den kommande serien, utan de är alltså lönnmördarna som är ute efter dem. Bland våra Academy-medlemmar har exempelvis den Oscarsnominerade skådespelerskan Ellen Page ("Juno") knipit rollen som Vanya. 
 
Jag tror inte att jag är den enda som gläds åt att Britton får mer att göra - men jag kanske har fel? Vad tyckte ni om Brittons roll i "Mindhunter" - tror ni han blir ett bra tillskott i den kommande Netflix-serien? Kommentera gärna nedan!
| 16 februari 2018 23:45 |