Spel

Skribent

Richard Hammar

6 april 2017 | 14:00

"Call of Duty"-filmuniversum planeras av Activision Blizzard

Activision Blizzard, utgivarna av den framgångsrika spelserien "Call of Duty" planerar att skapa ett filmuniversum baserat på spelen. I samma anda som Marvel skapat sin värld ska nu "Call of Duty" dominera bioduken, är planen.
"The Hateful Eight"-producenten Stacey Sher och tidigare Disney-chefen Nick van Dyk, som delvis leder det nya filmbolaget Activision Blizzard Studios, talade med The Guardian om sina mål för spelserien och övergången till vita duken.
 
- Vi har ritat ut många år, det blir en film som känns mer som "Black Ops", historien bakom historien. "Modern Warfare"-serien tittar på hur det är att utkämpa ett krig med världens ögon på dig. Och sen kanske något som är mer av en hybrid, där du tittar på privata, hemliga operationer, medan en offentlig verksamhet pågår."
 
2015 tillkännagavs det att Activision skulle bli en filmstudio och ryktet att "Call of Duty" skulle bli film har cirkulerat länge. Utöver filmerna utforskar Sher och van Dyk idén för en tv-serie, som i sådana fall kan kretsa kring andra världskriget eller Vietnam.
 
De forsätter med att säga:
 
- Om man tittar på Marvel så började de arbeta med Robert Downey Jr som Iron Man, och med "riktiga" filmskapare ombord. Vad jag tror har gjort "Avengers" så stora, var bra manus och regi. Man brydde sig om dessa karaktärer.
 
Studion hoppas på att vända förbannelsen över tv-spelsbaserade filmer och göra dem till en succé. Dock är konkurrensen hög de kommande åren med titlar som "Tomb Raider", "The Division" och "Splinter Cell" runt hörnet. Men tydligen finns redan flera manus färdiga för "Call of Duty"-filmerna men inget fast premiärdatum än. Activision Blizzard tror på produktionsstart till nästa år.
 
Tror ni "Call of Duty" kan bli ett bra filmuniversum? Läs även när vi listar 5 rymdfilmer som skulle bli grymma tv-spel.
| 6 april 2017 14:00 |