Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 december 2017 | 09:00

Bryan Singer har fått sparken från filmen om Queen

Det rapporteras om bråk på inspelningen och oproffsigt beteende. Själv har regissören en annan version.
När inspelningen av Queen-filmen ”Bohemian Rhapsody” skulle fortsätta efter Thanksgiving-ledigheten dök regissören aldrig upp.

Twentieth Century Fox har nu tröttnat på Bryan Singers beteende och gett honom sparken: ”Bryan Singer är inte längre regissör på Bohemian Rhapsody”, sade studion i ett uttalande till Hollywood Reporter under måndagskvällen.

Tidningen berättar om flera incidenter på inspelningen, så som att Singer vid olika tillfällen inte var på plats, och bråk mellan honom och skådespelaren Rami Malek (som gestaltar sångaren Freddie Mercury). Singer ska tidigare ha varnats av Fox-cheferna för sitt oproffsiga beteende.
 
 
Bryan Singer själv menar att studion inte lät honom ta ledigt när en av hans föräldrar blivit sjuk.

”Rykten att min plötsliga avgång från filmen beror på en konflikt jag hade med Rami Malek är inte sanna. Vi har ibland haft våra meningsskiljaktigheter, men Rami och jag har lyckats lägga dem bakom oss och fortsätta arbeta med filmen fram till Thanksgiving”, skriver Singer i ett uttalande hos Variety.

”Jag ville inget hellre än att slutföra projektet och hedra Queens arv, men Fox lät mig inte göra det när jag temporärt behövde sätta min hälsa, och mina nära och käras hälsa, först.”

Med mindre än tre veckor kvar av inspelningen söker Fox efter en ersättare till registolen. ”Bohemian Rhapsody” får amerikansk biopremiär julen 2018.
| 5 december 2017 09:00 |