Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 december 2017 | 09:00

Bryan Singer anklagas för våldtäkt på 17-åring

X-Men-regissören ska ha förgripit sig på en 17-årig pojke under en fest.
Regissören Bryan Singer anklagas för våldtäkt på en 17-årig pojke, uppger amerikanska medier. Händelsen ska ha ägt rum på en lyxyacht i Seattle år 2003.

Singer stäms av Cesar Sanchez-Guzman, som påstår att han träffade regissören under en fest för unga homosexuella. Enligt stämningen togs han med på en rundtur på båten, varefter Singer tvingade till sig oralsex.

EW.com skriver att Singer berättade att han var Hollywood-producent, att han ”kunde hjälpa Cesar komma in i filmbranschen så länge han höll tyst om incidenten”, och att han ”kan anlita folk som kan förstöra ens rykte”.

Bryan Singer förnekar händelsen via sin talesman.

Det är inte första gången som Bryan Singer stäms för sexuella närmanden och våldtäkt på minderåriga. År 2014 anklagades han för en liknande händelse av skådespelaren Michael Egan, och år 2015 av en anonym man. Inget brott har kunnat bevisas.

Regissören bakom fyra ”X-Men”-filmer fick nyligen sparken från Queen-biografin ”Bohemian Rhapsody”. Dexter Fletcher ("Eddie the Eagle") tar över inspelningen.
 
Det har stormat ordentligt i Hollywood sedan Harvey Weinstein-skandalen uppdagades i början av oktober. Här kan du läsa om 15 skådespelare och filmskapare som ställts till svars under hösten...
| 8 december 2017 09:00 |