Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juli 2022 | 13:30

Brendan Fraser spelar 300 kilo tung man i nya filmen

Se den dramatiska förvandlingen i Darren Aronofskys kommande drama "The Whale".
Han slog igenom runt millennieskiftet med familjefilmen "Djungel-George" och blev populär som äventyrshjälte hos mainstream-publiken med "Mumien"-filmerna. Nu är Brendan Fraser, 53 år, redo för en tung comeback.
 
I den kommande filmen "The Whale" spelar han en överviktig man på hela 270 kilo. Den första bilden visar oss Fraser i rollen som Charlie, en tillbakadragen engelskalärare. En gång i tiden övergav Charlie sin familj för sin homosexuella älskare, och när denne dog tog han till mat för att hantera sorgen. Nu gör han ett sista försök att återfå kontakten med sin tonårsdotter.
 
 
- Det kommer bli något som ni aldrig tidigare sett. Kostymavdelningen har gjort ett otroligt jobb. Det är långt från allt jag tidigare gjort. Jag vet att det kommer skapa ett bestående avtryck, sa han kryptiskt i en intervju med Unilad förra året.
 
Sadie Sink från "Stranger Things" spelar hans dotter. För regin står ingen mindre än Darren Aronofsky, mannen bakom "The Wrestler" och "Black Swan" och en stor favorit för många filmälskare. Förväntningarna lär vara stora när "The Whale" premiärvisas på Venedigs filmfestival i september.
 
 
 
Även utan stora filmroller har Fraser hålla sig sysselsatt som skådespelare. På senare år han han medverkat i tv-serien "Doom Patrol" och i HBO-filmen "No Sudden Move". Med en kommande skurkroll i DC:s "Batgirl" och en roll i Scorseses nästa film kan vi nog lugnt tala om att Brendan är tillbaka i rampljuset.
| 27 juli 2022 13:30 |