Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

21 oktober 2013 | 20:01

"Breaking Bad"-begravning väcker ont blod

I helgen genomfördes en "Breaking Bad"-begravning i Albuquerque, där serien spelats in. Delar av lokalbefolkningen upprördes av vad de kallade "spektaklet".

*Obs! Denna text innehåller spoilers för finalavsnittet av "Breaking Bad" - läs på egen risk!*

200 personer kom till jordsättningen av Walter White, Bryan Cranstons rollfigur i serien. En procession följde en likbil (och Whites husbil) genom staden till kyrkogården där sedan en tom kista sänktes ned i en riktig gravplats med gravsten.

De "sörjande" fick betala för att delta och pengarna, 17 000 dollar (cirka 115 000 svenska kronor), gick till Albuquerques hemlösa.

Men trots att välgörenhet var inblandat var inte alla invånare helt nöjda med evenemanget. Några protesterade mot att Walter Whites gravsten - och därmed även kyrkogården - kommer att bli en turistattraktion.

"Min son är begravd där", säger en Manuel Montano i en artikel hos The Hollywood Reporter. "Detta är en plats för att sörja, inte för ett spektakel."

En namninsamling har därför lämnats in för att få bort graven.

UPPDATERAT 23 OKTOBER: Namninsamlingen lyckades tydligen för nu ska gravstenen flyttas! Den kommer istället att återfinnas hos en lokal restaurang (!). Läs mer HÄR!

| 21 oktober 2013 20:01 |