Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2021 | 08:50

Bråket mellan Gal Gadot och Joss Whedon - vad hände?

Skådespelerskan bakom Wonder Woman kritiserar regissören på nytt.
Regissören Joss Whedons osköna arbetsmetoder har på senare tid kommit fram i det osmickrande dagsljuset. Whedon lär ha behandlat sina skådespelare respektlöst och hotfullt, ända sedan ”Buffy”-tiden enligt rapporter.

”Justice League”-skådespelaren Ray Fisher har varit ganska öppen i sociala medier med att ha blivit illa behandlad av både Whedon och studiocheferna på Warner Bros. Även Gal Gadot har tidigare sagt att hon ”inte hade den bästa upplevelsen” men att hon ”tog hand om det och pratade med de högre cheferna”.

I en ny intervju med israeliska tv-kanalen N12 tillägger Gadot att hennes skådespelarkarriär sattes på spel:

- Han hotade min karriär. Han sa att om jag gjorde något skulle han göra min karriär till ett elände, men jag tog hand om det istället.
 
Large c15d3efa8e789d93b7ffac86d6da0580 joss
 
Deadline skriver att bråken bakom kulisserna började när Gal Gadot ifrågasatte ny dialog som Joss Whedon hade skrivit för hennes rollfigur Wonder Woman. Whedon togs som bekant in för att färdigställa ”Justice League” efter Zack Snyders plötsliga avhopp.

Warner Bros har genomfört en egen utredning kring anklagelserna mot Joss Whedon, men vad exakt de har upptäckt är inte känt. Ord står mot ord: filmskaparen själv hävdar att han inte har gjort något fel.
 
| 10 maj 2021 08:50 |