Serie

Skribent

MovieZine

11 februari 2021 | 11:45

”Buffy”-stjärnorna biter tillbaka mot Joss Whedon

Regissören anklagas för att ha missbrukat sin makt och skapat en hotfull stämning på inspelningen.
Skådespelerskan Charisma Carpenter, känd från tv-serien ”Buffy och vampyrerna” (1997-2003), berättar nu för första gången om svårigheterna med att jobba med Joss Whedon.
 
Carpenter spelade Cordelia Chase under fyra säsonger, och menar att hon fick uppleva upprepade hot och elakheter från filmskaparens håll. Till slut ska Whedon ha gett henne sparken efter att hon fött barn, skriver E! Online.
 
 
”Joss Whedon missbrukade sin makt vid flera tillfällen när vi jobbade med ”Buffy” och ”Angel”. Det roade honom men ökade bara på min prestationsångest (…) Hans pågående passivt-aggressiva hot om att ge mig sparken tär på en ung skådespelares självkänsla. Han kallade mig ”tjock” när jag var gravid i fjärde månaden. Han var elak och hade sina favoriter. Han lät folk tävla om sin uppmärksamhet”, skriver Carpenter i ett långt inlägg på Twitter. "Det är han som är vampyren."

Förra sommaren riktade skådespelaren Ray Fisher kritik mot Whedon, gällande en ”oprofessionell och vidrig” behandling av skådespelarna vid inspelningen av ”Justice League”. Det var Fishers vittnesmål som övertygade Carpenter om att kliva fram.

”Jag har tigit i nära tjugo år och till och med hittat på ursäkter”, skriver hon. ”Jag önskar jag hade haft modet att säga något tidigare”.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Sarah Michelle (@sarahmgellar)

 
Nu får ”Buffy”-stjärnan stöd och medhåll av tidigare kollegor. Sarah Michelle Gellar skriver på Instagram: ”Jag är stolt över att vara förknippad med Buffy Summers, men jag vill aldrig bli förknippad med Joss Whedon.”

”Tack för detta. Idag som 35-årig kvinna är jag modig nog att reposta detta, Det måste komma fram”, tilläger Michelle Trachtenberg, som spelade Buffys lillasyster Dawn.
| 11 februari 2021 11:45 |