Film

Skribent

MovieZine

5 september 2020 | 19:00

Warner Bros slår tillbaka mot "Justice League"-stjärnan

Ord står mot ord när skådespelaren Ray Fisher anklagar studion.
Få har väl kunnat missa att skådespelaren Ray Fisher anklagat Warner Bros för att ha tillåtit en högst otrevlig stämning på inspelningen av "Justice League".

Allt började med ett inlägg på Twitter, där stjärnan bakom Cyborg påstod att regissören Joss Whedon betedde sig "vidrigt, kränkande och oprofessionellt " under arbetet med filmen. Fisher riktade också kritik mot Warner-cheferna Geoff Johns och Jon Berg som tillät detta beteende.
 
 
Warner Bros har nu gått ut med ett uttalande där de slår tillbaka mot Fisher. Hos Variety kan man bland annat läsa att:

"DC Films vd Walter Hamada talade med Mr. Fisher i juli om hans bekymmer. Mr. Fisher mindes att han var oense med filmteamet vad gäller hans porträtt av Cyborg, och klagade på att hans föreslagna manusändringar inte godkändes. Mr. Hamada förklarade att kreativa meningsskiljaktigheter är en vanlig del i en produktion, och att filmens regissör har det sista ansvaret".
 
En utredning är igång
 
Hamada informerade ändå WarnerMedia om Ray Fishers missnöje. WarnerMedia gick med på att starta en utredning, och på Fishers önskan togs en oberoende tredjepart in som utredare. Men skådespelaren har vägrat att samarbeta, enligt Warner:

"Utredaren har flera gånger försökt att träffa Mr. Fisher, som då har undvikit att tala med honom."

Warner Bros avslutar med att studion "kommer se till att utreda varje specifik och trovärdig anklagelse om tjänstefel, men än så länge har Mr. Fisher inte lagt fram något trovärdigt".
 
Uppdatering: Under lördagskvällen (svensk tid) släppte Ray Fisher ytterligare en tweet, där han påstår att han har haft möte med utredaren ifråga och att Warner Bros försöker att svartmåla honom. "Tack för allt stöd och för att ni ser igenom Warner Bros desperata försök", skriver skådespelaren.
 
 
| 5 september 2020 19:00 |